Frvldz


«FRVLDZ» er Ingrid Frivold i improvisasjon med trompet og andre lydkilder behandlet live gjennom elektroniske effekter.Ingrid Frivold er en transkjønnet musiker og improvisator. Hun er en av grunnleggerne av det Spellemannspris-vinnende bandet Beglomeg og var i seksten år lead-trompet i den norske jazzpunk-geriljaen Frank Znort Quartet som har hatt spilt hver eneste søndag siden 1998 på den ikoniske scenen Blå. Hun er nå en del av den pulserende jazzscenen knyttet til jazzklubben «Hærverk» i Oslo.

Med hennes “ingen pre-sampling-komposisjonsregel” leder hun lytteren inn i utforskende og fascinerende lydlandskap. Musikken hennes presenterer subtile hint av ideer og former og drar oss med inn i en stream-of-consciousness-basert flyt, inspirert av beat-romanforfattere som William Burroughs.

«FRVLDZ er flytende sølv for modne ører, hvor landskap av lyder og horisonter av harmonier åpner seg sakte i rommet mellom høyttalerne" - Bjørn Hatterud, romanforfatter, komponist og kunstner.

Blitz 191119 er hennes første soloutgivelse. Musikken på plata ble spilt inn i storsalen på Blitz 19.11.19 for en sending på radiOrakel og var ikke tiltenkt å komme på plate, men det ble rett og slett for fint til å la være!


Frvldz

Utgitt 31. mars 2021.


plateselskapet@oliviasrekorder.no

ved Synneva Gjelland og Maria Refsland